November 27, 2017

Rizoto me kërpudha dhe kokteil Wiener

Përbërësit:

  • 240 gr oriz skoti
  • 150 gr kërpudha
  • 50 gr kokteil Wiener “Tona”
  • 5 gr koncentrat pule
  • 1 zaferano (erëz)
  • 20 gr gjlpë
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 gotë verë e bardhë
  • 50 gr grana padano (djathë)
  • Pak qepë
  • Majdanoz
  • Kripë

Gatimi:

Ziejmë orizin për 15 min dhe më pas skuqim qepën me gjalpë dhe duke shtuar një nga një elementet e tjerë, kërkudhat, Wiener, koncetratin , zaferanon, majdanozin dhe në fund grana padanon për 30 minuta e lejmë në zjarr. Dhe këtë përbërje e shtojmë tek orizi që kemi zier më parë.

ABOUT THE AUTHOR: Elvin Civici

Your email address will not be published. Required fields are marked *